esmaspäev, 22. september 2014

Päikesekiir pilve tagant!

Eile õhtul koju tulles võtsin klikkeri ning kuivatatud kopsu tükid. Olen eelnevalt klikerdamise kohta videosid vaadanud ning infot lugenud.
 Mõtlesin, et süüa tehes on mul hea võimalus lihtsalt köögis klikerdada, tutvustada koerale klikkeri häält jpm (ei ole esimene kord kasutada, kuid seni ei ole me sellest väga palju rõõmu välja imenud)
 Mõeldud tehtud - tuli pliita alla ning äkki koer vaatas mind! Klikk ja laualt maius ning viskasin maiuse põrandale. Koheselt kui maius oli söödud, vaatas ta mind uuesti. Taaskord klikk ja maius põrandale. Nii tegime mitmeid kordi, kui mõtlesin et teen veidi põnevamaks klikerdamise ning palun koeral (ilma sõnadeta, oodates) puudutada käe kahte näppu.
 Vot siis läks alles huvitavaks! Koer istus, vaatas mind - klikki ei järgnenud. Mõtles, saba hakkas liputama - ikka klikki ei järgnenud. Natukene aitasin siis kaasa, liigutades sõrmi ning kohe kui koer tuli uurima, mis on huvitavat minu sõrmedel, klikk ja viskasin maiuse! Paar korda pidin "abistama" ning peale seda tuli ta automaatselt peale maiuse söömist näppe puudutama, et teenida välja klikk ning maius.
 Mis mulle selle ülesande juures väga meeldis oli see, et vähemalt mulle tundus, et saavutasime treenimiseks õige meeleseisundi - lõdvad näolihased, kergelt liputav saba.
 Ei olnud emotsiooni, et "mis ma nüüd tegema pean" vaid emotsioon "mis ma teha saaksin ägedat"

Õhtul muidugi katsetasime klikerdamist ka õues - väga hästi läks! Hullult haukuvate koerte koridorist läksime muidugi läbi "luringuga" ehk hoidsin maiust peos ning rusikat koera nina eest, et ta tegeleks ainult maiuse peost noppimisega, mitte hullude koerte poole vaatamisega.
 Aga bussikas klikerdamine ainult otsavaatamise eest läks päris hästi! Üks väike koerake peremehega möödus meist päris lähedalt, mis ajas küll Kieferi pingesse kuid ta tuli pingeseisundist päris kiiresti välja, pöörates taas tähelepanu minule.

Juhtusin eile lugema Emily Larlhami kodulehte ning sattusin meie oma tunnekoera.ee omaniku poolt eesti keelde tõlgitud manifestile.
 Soovitan kõigil tutvuda :)


Täna ning homme pühendume samuti ainult klikkertreeningule. Esialgu kontakt - puuduta ninaga ning kui klikkerimängud Kieferile edaspidi ka meeldivad, siis toon sisse ka oma koht ehk mati peale mineku :)

Ilusat vihmast esmaspäeva :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Meil on hea meel kuulda ka teie arvamust, aitäh!